וופל בלגי הוא השם שניתן בצפון אמריקה לוופל העשוי מתערובת קלה ואוורירית עם ריבועים גדולים ועמוקים יותר, לעומת הוופל הרגיל. הוא נאפה במכשיר וופל בלגי מקצועי בעל פלטה עליונה ותחתונה המפיצה חום.
בבלגיה ישנם סוגים שונים של וופל בלגי ובאמריקה נהוג לאכול את המאפה כארוחת בוקר.
האם ידעתם ש 877,388,027 וופלים נמכרו עד היום ברשת הוופלים הגדולה בארה"ב Waffle House, זהו קצב של 145 וופלים חדשים בדקה.  (אלה הם נתונים של רשת "בית הוופל' האמריקאית שפעילה משנת 1955).
בשנת 2017 החיפוש בישראל לביטוי וופל בלגי בגוגל הוקלד מעל 3,000 פעמים.
מדובר באחד הקינוחים הנמכרים ביותר בעולם המערבי וגם אחד הפופולריים ביותר.

אז מה הופך את הוופל בלגי לכזה ממכר ?
יש משהו כובש בניגודיות שבין המרקם הלח והאוורירי שבפנים לפריכות של המעטפת החיצונית. הוופל המושלם הוא תוצר של 2 דברים:
1. אבקת וופל בלגי איכותית.
2. מכשיר וופל בלגי מקצועי שיודע לדייק בדרגת האפייה ליצירת הקריספיות המאפיינת את הוופל הבלגי.
כשמוסיפים לזה גם גלידה משובחת, רטבים עשירים וקצפת – התוצאה היא קינוח מושחת ומנחם, שכיף להתרפק עליו עם משפחה וחברים.

כל בית עסק יכול להוסיף חותמת אישית לוופל שלו על ידי שדרוג של הבלילה:
לגרסה שוקולדית – הוסיפו 2 כפות קקאו איכותי.
לגרסת פירות חמצמצה – הוסיפו כוס חמוציות או פירות יער.
חובבי קפה מוזמנים להוסיף מנת אספרסו (להפחית את כמות הנוזל בהתאם).
לגרסה אלכוהולית אפשר להוסיף מעט אמרטו או ליקר איכותי אחר.

הצעות הגשה:
סירופ מייפל, קרם פרש, ממרחים כמו נוטלה, ריבת חלב ולוטוס, תוספת של פירות טריים, והרבה גלידה.

 

הגלידה האמריקאית נחשבת קינוח טעים וקליל במיוחד אחרי ארוחה דשנה או סתם שמתחשק משהו מתוק אבל בלי תחושת הכבדות המתלווה אליו.

אז מה הופך אותה לקינוח מועדף אצל מנהלי בתי עסק בתחום המזון וההסעדה ולקוחותיהם:
גלידה אמריקאית היא, בדרך כלל, דלת שומן. יש בה בערך 3%-6% שומן, לעומת 10%-18% בגלידה רגילה.
במכונת גלידה אמריקאית, הגלידה מאוכסנת בטמפרטורה של 4- מעלות, בניגוד לגלידה רגילה המאוכסנת בטמפרטורה של 15- מעלות.
תכולת האוויר בגלידה אמריקאית גבוהה יחסית והיא האחראית לטעמה ומרקמה של הגלידה. תכולת האוויר בין 33% ל-45% מנפח המוצר נחשבת אידיאלית. גלידה בעלת תכולת אוויר נמוכה כבדה יותר קרחית וצהבהבה, לעומת הגלידה האמריקאית שהיא בעלת תכולת אוויר גבוהה קלה, קרמית יותר וצבעה נוטה ללבן.
הגלידה האמריקאית הינו קינוח טעים וזול יחסית, אפשרויות התוספות בלתי מוגבלות, והיחס בין כמות האבקה לכמות הגלידה המופקת ממנה גדולה. כל זה הופך אותה לקינוח בעל פוטנציאל רווח נאה לבעל העסק.
בשונה מהעבר, כיום ישנן מכונות גלידה אמריקאית המותאמות לצרכי העסקים הקטנים. המכונות הללו בעלות ממדים פיזיים הקטנים משמעותית ממכונת הגלידה האמריקאית המוכרת, והן מפיקות עד 150 גביעי גלידה בשעה.